Junior CAD-Projektör

Plats: Stockholm, Bro

Rollen

Till vårt sammansvetsade och oerhört härliga team på Algeco söker vi nu en proffsig och engagerad kollega till.

Som Junior CAD Projektör hanterar du i samråd med projektledarna ritningsförfrågningar från sälj- och leveransorganisationen. Rollen supporterar efter behov projektledarna med i första hand CAD-ritningar till offert, bygglov eller ombyggnationer. Syftet med rollen är att säkerställa att projektledarna kan fokusera på projektens planering och utförande och får avlastning gällande CAD-ritningar samt att säljarna snabbt får ritningar till processerna med kund. Rollen verkar aktivt för att ständigt förbättra layouter och lösningar samt förbättra bolagets arbetssätt kring ritningar. Hos oss är du en nyckelperson på resan mot ytterligare framgångar och tillväxt i ett bolag och en bransch som är på stark frammarsch.

I den här rollen erbjuder vi dig alla verktyg som behövs för att du ska lyckas i din roll som Junior CAD Projektör. Du kommer att jobba med väldigt fina produkter som det verkligen finns en efterfrågan på och som löser kundens behov.

Vidare ger vi dig ett ypperligt tillfälle att bredda din bygg- och projektkompetens som kan bana väg inom otaliga andra branscher och tack vare den horisontella organisationen kommer man alltid att befinna sig nära den nordiska ledningen och kunna följa management på nära håll.

Då bolaget befinner sig i en stark tillväxt är dina utvecklingsmöjligheter stora. Vi sätter stort värde på våra medarbetare och under de kommande åren kommer nya roller och möjligheter att öppna sig där du har alla chanser att ta dig vidare.

Tjänsten/Dina arbetsuppgifter

 • Jobbar i samråd med projektledaren fram lämpliga och kravenliga lösningar utifrån underlag från säljare och kund

 • Tar fram kvalitativa CAD ritningar till offert, bygglov, dokumentation samt ombyggnationer

 • Väljer i samråd med koordinator/byggchef ut lämpliga moduler redan i ritstadiet i syfte att förstå och minimera ombyggnationer

 • Agerar kontrollfunktion för att den föreslagna lösningen lever upp till kundens skallkrav

 • Säkerställer tillsammans med projektledaren att den tänkta lösningen klarar gällande bygglovsregler avseende energi, brand, tillgänglighet, ventilation, akustik etc. för det tänkta användningsområdet (skola, kontor, vårdlokal, boende)

 • Överlägger vid behov med externa rådgivare (brandkonsulter, energikonsulter, VVS konsulter, arkitekter, tillgänglighetskonsulter etc.)

 • Se över och eventuellt driva utveckling av 3D-ritningar för i första hand kommersiellt bruk (situationsplaner, plan- och fasad etc.)

Du ska även stötta projektledarna med administrativt arbete såsom att skapa drift & underhållspärm till nya projekt, arbetspärm till etablering, dokumentation till slutbesked, beställa material och arbeten, hantering av inkommande fakturor/leverantörsadministration, uppdatering av affärssystem etc.

Du kommer även att vara backup till Teknisk Kundsupport där en del av uppgifterna kommer att vara:

 • Ta emot, registrera/dokumentera och kommunicera inkommande ärenden för samtliga affärsområden (Container, Bod, Modul)
 • Boka åtgärd av lämplig underentreprenör
 • Följ upp åtgärderna
 • Löpande kundkontakt / säkra kundnöjdheten i respektive ärende

Algecos produkter och tjänster levereras i en förhållandevis komplex miljö med ett stort antal påverkande faktorer. Att ha hela spektrat av kunskap från dag ett är svårt men man måste ha viljan, nyfikenheten och intresset att lära sig de olika områdena. Projektens unika karaktär gör även att ”facit” saknas, vilket gör att man måste vara orädd och vetgirig för att kunna lyckas.

Erfarenhet och Kompetens

Du har mycket goda kunskaper i AutoCAD och en teknisk erfarenhet/förståelse från någon del av bygg-, fastighet eller uthyrningsbranschen. Du har en förmåga att strukturera, administrera och följa upp och kunna se flera steg framåt. Du har en kunskap/förståelse för moduler, lokaler eller byggnader. Du är naturligtvis en servicemänniska och brinner för att tillgodose dina kunder och kollegor med service i världsklass. Svenska och Engelska hanterar du i tal och skrift. Vi ser gärna att nyexade kandidater söker tjänsten. Mycket meriterande om du behärskar 3D ritningar.

Utbildning

Gymnasial utbildning ett krav. Relevant eftergymnasial utbildning ett plus. Erfarenheten är det viktigaste.

Erbjudande

Vid en fast anställning på Algeco erbjuds du:

Fast marknadsmässig månadslön
30 dagars semester
Friskvårdersättning
Sjukförsäkring
Sjukvårdsförsäkring
Pension
Mobiltelefon & dator

Ansökan

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Robert Klatzkow, robert@valegro.se, tel. 0735-303798. Vänligen klicka på ”Sök denna tjänst” för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

https://valegro.recman.no/job.php?job_id=221481 

Tjänsten kan endast sökas via Valegro Rekrytering & Interim. Annonssäljare och andra rekryterare undanbedes.