Projektsäljare

Plats: Stockholm, Sörmland, Östergötland

Rollen

 
Till vårt sammansvetsade och oerhört härliga team på Algeco söker vi nu ytterligare en proffsig och engagerad kollega till distriktet Stockholm/Östergötland/Sörmland. Som projektsäljare av hyreskontrakt på högklassmoduler hos oss är du en nyckelperson på resan mot ytterligare framgångar och tillväxt i ett bolag och en bransch som är på stark frammarsch.

I den här rollen erbjuder vi dig alla verktyg som behövs för att du ska bli en lyckad säljare. Du kommer att arbeta fritt och självständigt och få utrymme för ditt inneboende driv. Du kommer att jobba med väldigt fina produkter som det verkligen finns en efterfrågan på och som löser kundens behov. Då vi arbetar med komplexa projekt och processer utmanas din förmåga att översätta kundens förfrågan till en konkret verklighet.

Vidare ger vi dig ett ypperligt tillfälle att bredda din bygg- och projektkompetens, bygga vidare på ditt starka nätverk som kan bana väg inom otaliga andra branscher och tack vare den horisontella organisationen kommer man alltid att befinna sig nära den nordiska ledningen och kunna följa management på nära håll.

Tjänsten/Dina arbetsuppgifter

Du ska framförallt söka upp, bearbeta och komma till avslut med nya kunder. Du måste vara duktig på att på egen hand hitta potentiella kundbolag och därefter specifika nyckelpersoner, göra bakgrundscheck, förbereda pitch/presentationsmaterial och vara bekväm med att ringa kalla samtal.

Eftersom varje projekt är unikt på sitt sätt och modulerna kan användas på väldigt många olika sätt behöver du vara bekväm med att skapa ditt eget material inför möten och ha förmågan att göra det komplexa projektet attraktivt och enkelt för kunden.

Algecos produkter och tjänster levereras i en förhållandevis komplex miljö med ett stort antal påverkande faktorer. Att ha hela spektrat av kunskap från dag ett är svårt men man måste ha viljan, nyfikenheten och intresset att lära sig de olika områdena. Projektens unika karaktär gör även att ”facit” saknas, vilket gör att man måste vara orädd och vetgirig för att kunna lyckas.

Du kommer att vara avtalsansvarig för dina kunder. Vi strävar alltid efter goda relationer till våra kunder och det är viktigt att vi är top-of-mind hos dem när deras nästa behov väl dyker upp. Vi söker en säljare som har lätt för att lyfta telefonen för ett social call och som naturligt håller sitt nätverk varmt. 

Du förväntas följa upp ekonomin i respektive projekt och säkerställa kunskapsåterföring vid avvikelser mot kalkyl/budget. God ekonomisk förståelse, framförallt för intäkter, direkta kostnader och gross margin är viktig.

Erfarenhet och Kompetens

 

 • Du är en självgående säljare, med stark social kompetens som du aktivt använder för att bygga relationer och nätverk

 • Du har teknisk erfarenhet och förståelse, gärna från någon del av bygg- eller uthyrningsbranschen.

 • Du har uthålligheten för långa säljprocesser (2-12 månader)

 • Erfarenhet av projektförsäljning är meriterande

 • Dokumenterat goda säljprestationer

 • Det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat med försäljning mot större bolag och inköpsorganisationer och har ett befintligt nätverk inom framförallt industri och/eller byggsektorn

 • Du har förmågan att sätta dig in i lagar och regler som påverkar kundens efterfrågan på lösningar

 • Du är duktig på att presentera affärsförslag för kunder, baserat på dina egna tolkningar av kundens behov och därutav framtagna ritningar och realistiska projektbudgetar

 • Du är van vid avtalshantering - att ta fram, ändra och förklara innehåll i avtal och villkor

 • Du har god kunskap i Excel, Word, PowerPoint och Outlook vilket lägger grunden för ett effektivt arbete

 • Du har sinne för affärsutveckling och är orädd för att själv ta fram nya material, lösningar eller sätt att arbeta som driver försäljningen framåt

 

Utbildning

Gymnasial utbildning ett krav. Relevanta universitetsstudier ett plus. Erfarenheten är det viktigaste.

Språkkompetens

Mycket goda kunskaper i både tal och skrift, både engelska och svenska

Erbjudande

Fast marknadsmässig månadslön
Möjlighet till årlig bonus
30 dagars semester.
Friskvårdersättning
Sjukförsäkring
Sjukvårdsförsäkring
Pension.
Tjänstebil
Mobiltelefon & dator

Ansökan

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Robert Klatzkow, robert@valegro.se, tel. 0735-303798. Vänligen klicka på ”Sök denna tjänst” för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

https://valegro.recman.no/job.php?job_id=221473

Tjänsten kan endast sökas via Valegro Rekrytering & Interim. Annonssäljare och andra rekryterare undanbedes.