Säljare Emanuel gillar speciallösningar

Den ena dagen är aldrig den andra lik. Det må vara en klyscha, men den stämmer väldigt bra in när Emanuel Bäckstrand berättar om sin första tid på Algeco.

I februari 2021 anställdes Emanuel Bäckstrand som säljare på Algeco med utgångspunkt i Stockholmsområdet. En anställning som innebar att företagets säljorganisation på containersidan växte såväl numerärt som geografiskt.
– Det har varit en händelserik första tid. Korta blixtinsatser varvas med längre projekt. Det tycker jag är jättekul. Nykundsbearbetning kombineras med att backa upp mina kollegor i större leveranser och inkommande kundförfrågningar. En variation som jag gillar.

Bland spännande projekt som Emanuel har ansvarat för sticker containern till en bygghandels drive-thru ut.
– Det är en stor, specialbyggd pjäs som ska stå på deras brädgård. Ett jättekul projekt och min förhoppning är att vi kan sälja in fler till dem på andra orter.

Är det någon produkt som är särskilt kul att jobba med?
– Jag gillar när det är speciallösningar. Projekt där vi kan lösa kundens behov med något nytt. Sedan måste jag säga att eventcontainrar är väldigt roliga. De har så många användningsområden och kan komma till nytta för företag i alla möjliga branscher, säger han.

På tal om event… När Emanuel presenterades på företaget berättade han att han skulle genomföra En Svensk Klassiker under 2022. Efter att ha skidat Vasaloppet på 7 timmar och 14 minuter väntar nu Vätternrundan och drygt 30 mils cykling i juni.
– Jag skulle ha börjat med Lidingöloppet i höstas, men fick problem med mitt ena knä på en löprunda veckorna innan. Efter en operation och några veckor på kryckor hämtade jag motivation med målbilden att stå på Vasaloppets startlinje. Och det fixade jag.

Vilket lopp i Klassikern blir tuffast tror du?
– Det blir nog Vätternrundan. Där är totaltiden längst. Vansbrosimningen i sommar blir nog enklast. Där har jag som mål att simma in på under 50 minuter och bli en av de 500 snabbaste.