Algeco ansluter sig till Rentalföretagens nya standardvillkor för hyresmoduler

I början av januari lanserades Rentalföretagens nya standardvillkor för hyresmoduler.

Något som Algeco har varit delaktiga i att ta fram och som man nu har anslutit sig till.

– Det känns skönt att vi äntligen är klara. Det är väldigt bra handlingar, säger Ramon Fernandez, Head of Sales Module på Algeco Sverige.

Efter att ramavtalet med Adda Inköpscentral löpte ut i höstas har Rentalföretagen arbetat med att ta fram en egen lösning. Och nu är den i hamn. Den 8 januari presenterades branschorganisationens egna standardvillkor för hyresmoduler

Ramon Fernandez är inte bara chef för moduler på Algeco Sverige, utan sitter också med i Rentalföretagens modulutskott. Därmed har han också varit med i processen som har lett fram till de nya villkoren.

– Det har varit ett gediget arbete och vi är väldigt nöjda över resultatet. Målet har varit att utforma villkor som är tydliga och balanserade, samtidigt som de ska gynna såväl beställare som leverantörer, säger Ramon och fortsätter:

– Vi är övertygade om att en förenklad och tydligare upphandling av tillfälliga lokaler också bidrar till en mer effektiv och trygg process för alla parter. 

Paketet innehåller flera delar. Alltifrån standardvillkoren RFSM24 till hyreskontrakt, administrativa föreskrifter vid såväl etablering som avetablering och en gränsdragningslista som tydliggör ansvaret för drift och underhåll.

– Det blir ett lyft för hela branschen och vi ser fram emot att börja arbeta enligt de här villkoren, säger Ramon. 

Under Upphandlingsdagarna på Kistamässan finns Algeco på plats den 25 januari tillsammans med andra medlemsföretag i Rentalföretagen.

– Vi tar på oss en enad matchtröja och presenterar de nya villkoren för alla intresserade. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen och besöker oss, avslutar Ramon.


Vill du ha mer information?

Kontakta Ramon Fernandez, på +46 79 142 90 71 eller ramon.fernandez@algeco.com.