Algeco förvärvar Temporary Space Nordics

ALGECO MEDDELAR SITT TREDJE NORDISKA FÖRVÄRV MED KÖPET AV TEMPORARY SPACE NORDICS

LONDON (18 augusti 2020) – Algeco Group, den ledande leverantör av modulbyggnader i Europa och Asien och Stillahavsområdet, meddelar idag att man har gått med på att förvärva Temporary Space Nordics (”TSN”) från Procuritas och andra aktieägare.

Med sitt huvudkontor i Bro, Sverige, är Temporary Space Nordics en ledande leverantör av tillfälliga modulbyggnader av hög kvalitet för offentliga och privata kunder i Norden med en lokal närvaro i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

TSN driver en uthyrningsflotta på ca. 7,500 moduler som kan lösa tillfälliga behov för ett brett spektrum av behov inklusive skolor, förskolor, kontor, boende och platsenheter för infrastruktur och annan konstruktion. TSN noterade en totala proformaomsättning av € 41m 2019.

TSN’s välinvesterade flotta, utbud och långvariga kundkontrakt – varav över 50% är i den offentliga sektorn – är ett starkt komplement till Algeco s befintliga närvaro i regionen. Dessutom den här transaktionen kommer att stärka Algeco’s position i en växande Nordiska modulmarknaden, och kraftigt utvidga koncernens närvaro i Sverige och säkra en stark marknadsposition i Danmark.

Transaktionen som är föremål för översyn av den danska konkurrensmyndigheten, förväntas att stänga under Q3.

Mark Higson, Algecos verkställande direktör, sa: ” Jag är mycket glad över att välkomna TSN Group till Algeco-verksamheten. Den nordiska marknaden är särskilt intressant för oss och detta ökar avsevärt till vår närvaro i Sverige, stärker våra positioner i Norge och Finland och markerar vårt inträde i den danska marknaden.”

Magnus Kjellin, Temporary Space Nordics’s VD, säger: ” Efter en period av expansion, vi är mycket glada att nu att ansluta sig till Algeco Group . Våra kunder kommer att fortsätta att dra nytta inte bara av högsta kvalitets lösningar och vår best-in-class service, men också Algeco´s kompetens, storlek och ledande position i Europa. ”

Om Temporary Space Nordics

Temporary Space Nordics erbjuder hög kvalitativa tillfällig modulbyggnader, främst för skolor, förskolor, kontor, infrastruktur och boende för allmänheten, infrastruktur och privatkunder . Företaget grundades i Uppsala, Sverige, under 1980-talet, och har tidigare drivits som en egen affärsenhet inom Ramirent Plc innan de bröts ut i 2018 och förvärva modulbyggverksamhet GSV Materieludlejning A / S i 2019. Idag har TSN sitt huvudkontor i Sverige med verksamhet i Norge, Danmark och Finland.

Om Algeco

Algeco är världens ledande företag inom företagstjänster som specialiserar sig på modulära lösningar. Vi skapar smarta utrymmen för människor att leva, arbeta och lära sig. Vår verksamhet är utformad för att hjälpa kunder att hitta rätt lokallösning, oavsett vilka krav de har. Med huvudkontor i London har Algeco verksamhet i 23 länder med cirka 250 000 moduler och containrar och 3 400 rum för boende. Företaget verkar som Algeco i Europa, Elliott i Storbritannien, BUKO Huisvesting och BUKO Bouw & Winkels i Nederländerna, Malthus Uniteam och Wexus i Norge, Uniteam AB i Sverige, Ausco i Australien, Portacom i Nya Zeeland och Algeco Chengdong i Kina.

För ytterligare information:
Investerare: Phil Vellacott investor.relations@algeco.com 07841 563541
Mediafrågor: Tulchan Communications algeco@tulchangroup.com 0207 353 4200

Pressmeddelandet är fritt översatt till svenska. Originalpressmeddelandet finner ni här. https://www.algeco.com/investors/news/2020-06-04.html