Algeco förvärvar Wexus

LONDON (4 juni 2020) – Algeco Group, den ledande uthyraren av modulbyggnader i Europa och Asien och Stillahavsområdet, meddelar idag att det har gått med på att förvärva Wexus Group AS (”Wexus”) av Norvestor Equity AS och andra aktieägare. Wexus är en ledande leverantör av högkvalitativa modulbyggnadslösningar i Norden. Wexus har sitt huvudkontor i Norge och har även verksamhet i Sverige och en modern produktionsanläggning i Estland. Wexus driver en flotta av ca. 1 600 enheter, har ca. 110 anställda och intäkter på ca. 30 miljoner euro (297 miljoner NOK) 2019.

Grundades 2014 och Wexus fokus på operativ excellens för sina kunder har underbyggt sin starka tillväxt. Den mycket erfarna ledningsgruppen kommer att fortsätta driva verksamheten framåt under Algeco-gruppen.

Denna transaktion stärker Algecos position ytterligare på en attraktiv och expanderande nordisk modulmarknad. Wexus huvudmarknader har vuxit till en CAGR på 12% från 2015 till 2018. Oberoende analytiker förväntar sig att denna tillväxt kommer att fortsätta under de kommande åren, delvis stött av ett åtagande om betydande infrastrukturinvesteringar som en del av bredare statliga stimulanspaket.

Transaktionen, som är föremål för granskning av den norska konkurrensmyndigheten, förväntas avslutas under tredje kvartalet 2020.

Mark Higson, Algecos verkställande direktör, sa: ”Förvärv av hög kvalitet är en nyckelkomponent i vår strategi som kompletterar vårt fokus på organisk tillväxt och operativt resultat. Denna transaktion bygger vidare på Algecos ledande position på den mycket attraktiva nordiska modulmarknaden. Det gläder mig att välkomna ett mycket erfaret ledningsteam till Algeco-gruppen, och jag är glada över att de kommer att fortsätta att leda denna verksamhet och bygga på en robust meritlista över värdeskapande framöver. ”

Egil Messmer, medgrundare och verkställande direktör för Wexus Group, sa: ”Att efter flera års tillväxt som ett entreprenörsdrivet företag bli en del av Algeco-gruppen både ett stort nöje och ett viktigt steg för vår verksamhet. Vi är säkra på att kombinationen av vår nordiska plattform, tillsammans med Algecos storlek och internationella erfarenhet, kommer att leda till ännu större framgång under de kommande åren. Tillsammans med mitt team ser jag fram emot att bli en del av Algeco-familjen. ”

Om Algeco
Algeco är världens ledande företag inom företagstjänster som specialiserar sig på modulära lösningar. Vi skapar smarta utrymmen för människor att leva, arbeta och lära sig. Vår verksamhet är utformad för att hjälpa kunder att hitta rätt lokallösning, oavsett vilka krav de har. Med huvudkontor i London har Algeco verksamhet i 23 länder med cirka 250 000 moduler och containrar och 3 400 rum för boende. Företaget verkar som Algeco i Europa, Elliott i Storbritannien, BUKO Huisvesting och BUKO Bouw & Winkels i Nederländerna, Malthus Uniteam i Norge, Uniteam AB i Sverige, Ausco i Australien, Portacom i Nya Zeeland och Algeco Chengdong i Kina.

För ytterligare information:
Investerare: Phil Vellacott investor.relations@algeco.com 07841 563541
Mediefrågor: Tulchan Communications algeco@tulchangroup.com 0207 353 4200

Pressmeddelandet är översatt till svenska. Originalpressmeddelandet finner ni här. https://www.algeco.com/investors/news/2020-06-04.html