Algeco levererar när Falu lasarett renoveras

Falu lasarett är Dalarnas största sjukhus. När delar av byggnaden ska renoveras har Algeco fått uppdraget att leverera 25 tillfälliga moduler.
– Allt har fungerat precis som vi trodde och som det var sagt, säger Anders Fyhr, vd på Byggtjänst Falun som är entreprenör vid bygget

Modulbyggandets två starkaste fördelar är snabbheten för etablering och möjligheterna till anpassning. Redan i mitten av mars ska Algecos moduler vara på plats vid Falu lasarett. En temporär lösning på medan barn- och ungdomsmottagningen renoveras.
– Det är en ombyggnation på delar av mottagningen som kommer att stå där i tolv till femton månader. De har flyttat in i tre av dem, som redan är i drift. Resterande ska vara på plats den närmaste månaden, säger Anders Fyhr.

Den största utmaningen i projektet har varit att lyfta in modulerna till innergården på lasarettet.
– Normalt är det bara att lyfta av och ställa dem på plats. Men nu har det behövts en stor kran för att lyfta dem över byggnaden. Men även det har fungerat väldigt smidigt. Det har inte varit några konstigheter alls. Algecos leverans har varit jättebra, säger Anders.