Algeco levererar Sveriges största camp for entreprenörsboende

Algeco levererar Sveriges största camp for entreprenörsboende

I Skellefteå pågår bygget av en av Europas största batterifabriker. Bara några få kilometer därifrån bor alla byggarbetare och entreprenörer – i temporära moduler som Algeco har tagit fram.

– Algeco har verkligen levererat. Vi är väldigt nöjda, säger Mikael Lindmark som är Project Director.

Inom några år arbetar runt 3 000 anställda på Northvolt-fabriken, som med sin kapacitet ska kunna producera batterier till uppemot 800 000 bilar per år. Medan fabriken byggs bor entreprenörer och underentreprenörer i 173 moduler från Algeco.

– Totalt rör det sig om 440 rum med hotellstandard, säger Mikael Lindmark och berättar om upphandlingen:
– Valet föll på Algeco av flera parametrar. Det handlade inte bara om priset, utan de har ett intressant helhetskoncept, både vad gäller utformning och organisatoriskt. En viktig parameter var deras många referensprojekt. Det visar att de kan leverera den här typen av lösningar.

Planen är att de temporära modulerna ska användas i Skellefteå de kommande tre till fem åren. Därefter kommer Algeco att återanvända dem till nya projekt, vilket är en av alla fördelar med modulbyggande.
Men det finns flera positiva delar även för kund, berättar Mikael.

– Projektets storlek har gjort att vi har ett enormt behov av boende. De ska uppfylla gällande krav, hålla en hög standard och bara utnyttjas under en viss tidsperiod. Och det är precis vad Algeco har levererat.

– Just nu har vi en etablering som pågår med överlämning inom kort. Den innebär att vi utökar med 220 nya rum.

Modulerna har också spännande specialfunktioner. Bland annat ansiktsigenkänning på alla dörrar, vilket gör projektet nyckelfritt.

– Det var Algeco som erbjöd den möjligheten, vilket är en fördel i dessa tider. Med hjälp av den lösningen minskar vi den fysiska kontakten samtidigt som det är väldigt enkelt och smidigt, säger Mikael.