Algeco på väg att växa ur kontoret

För drygt ett år sedan flyttade Algeco in i sina nya lokaler i Torslanda. Efter att företaget har rekryterat flera nya kollegor är det nu på väg att växa ur kontoret. Som tur är finns det en smart lösning.

I december 2020 stod Algecos nya lokaler färdiga för de fem anställda som är stationerade i Torslanda. Tanken var att byggnaden skulle fungera som både kontor och showroom för deras egna produkter. Knappt 18 månader – och flera rekryteringsprocesser – senare är företaget på väg att växa ur lokalerna.
– Tidigare var det bara containersidan som huserade på siten. Nu är samtliga affärsområden representerade här. Det får oss att titta på möjligheterna för att skapa ännu mer utrymme. Dels om vi kan bygga ut, dels om vi rent av behöver expandera och växa med större tomt, säger försäljningschef Richard Brundin.
– I och med att det är våra egna produkter, som dessutom enkelt kan kompletteras med fler, är det här enkelt fixat. Vi har möjlighet att bygga ihop fler moduler på både höjden och bredden.

Richard berättar att det här fanns med i beräkningarna när lokalerna byggdes. Men att det skulle gå så här fort gick inte att förutspå.
– Det är ett angenämt problem. Skulle vi så småningom även behöva flytta vår verksamhet kan vi ta med oss lokalerna till nästa ställe. Det är det bästa med våra flexibla produkter.

Vilka är de största anledningarna till att ni behöver större lokaler?
– Att vi har fått fler kollegor. Dessutom arbetar vi på en het marknad med gynnsamma produkter. Det här visar att vi har tagit mark och att vår satsning på att bli mer lokala och komma nära våra kunder går åt helt rätt håll.

Hur är det att vara försäljningschef på Algeco just nu?
– Väldigt, väldigt kul. Vi har mycket att göra och får leverera till många olika projekt, stora som små. Vad som är särskilt kul är att våra befintliga kunder återkommer med nya projekt där de vill ha våra produkter.