Algeco Sverige anställer till ledningsgruppen

Timmy Grape är ny på Algeco. Efter 15 år inom läkemedelsbranschen ansluter han nu som Head of Depot Operations och blir en del av ledningsgruppen.
– Algeco har en enorm potential. Jag är glad över att få vara med på resan att utnyttja den maximalt, säger han.

Algecos tillväxtresa fortsätter. Med rekryteringen av Timmy Grape som anläggningschef är nästa pusselbit på plats hos modulbyggföretaget. Han ansluter från en tjänst som avdelningsansvarig på läkemedelsföretaget Fresenius Kabi.
– Jag är väldigt glad. Det ska bli kul att komma in och dela mina erfarenheter från andra verksamheter med det här rutinerade gänget. Att tillsammans hitta lösningar för ännu nöjdare kunder och bättre flöden, säger han.
– Läkemedelsbranschen är instruktionsstyrd och ganska fyrkantig. Det här blir något nytt, även om mycket av processtänket är applicerbart även i byggbranschen.

Att sätta processer, jobba med arbetsmiljöfrågor och effektivisera produktion. Det är saker som Timmy Grape tycker särskilt om att arbeta med. Och det är precis vad han får göra i sin nya roll på Algeco.
– Det är där min kompetens kommer bäst till rätta. Att få bidra till att effektivisera processer där något ska in på ena sidan och sedan komma ut förädlat i andra änden. Det här är en häftig bransch och vi är väldigt breda i vårt utbud.
– Jag har lätt för att visualisera flöden. Efter nära åtta år med ledningsarbete har jag dessutom bra koll på hur styrning fungerar.

Nina Flood, Managing Director på Algeco Sverige, är tillfreds med att ha lockat Timmy till tjänsten.
– Det känns väldigt bra. Han har med sig en mängd erfarenhet och verktyg för att hjälpa oss att vidareutveckla vår verkstads-, lager- och logistikverksamhet. Han sitter på nycklarna för att ta den till nästa nivå, samtidigt som han har en hunger att lära sig en ny bransch, säger hon och fortsätter:
– I och med detta är vår ledningsgrupp återigen komplett och jag är tacksam över mina kollegor som har tagit stort ansvar och haft tålamod under tiden som vi hittade rätt i rekryteringen.

Efter att i stort sett ha tillbringat hela sin karriär på samma arbetsplats ser Timmy det som väldigt motiverande att återigen få vara ny på en arbetsplats. Men för bara en månad sedan var det långt ifrån klart att den nya arbetsgivaren skulle bli Algeco.
– Jag tackade ja till en tjänst som ingenjörskonsult på annat bolag. Men redan första dagen kände jag att jag saknade att arbeta med ledarskap och ansvar. Jag ville vara ärlig mot både mig själv och kollegorna och berättade vad jag kände. Jag hade gjort fel val och då dök möjligheten på Algeco upp. Det kändes rätt med en gång.