Algeco tar in två storaffärer – säkrar beläggning, expanderar och anställer

Algeco fortsätter att skriva sin framgångssaga. Två jätteavtal på en vecka som motsvarar ordervärden för ett normalt helår och säkrar beläggningen flera år framåt.
Nu anställer företaget nya medarbetare samtidigt som verkstadsytan utökas med flera hundra kvadratmeter.
– Det visar att vi och våra produkter ligger i framkant, säger Thomas Hansson, säljare och projektledare på Algeco.

Det blir fullt ös på Algecos containersite i Göteborg de kommande åren. Ännu en gång visar företaget slagstyrka när de tar in en stor order från en industrikund. Summan på affären, som ska dellevereras fram till årsskiftet 2024/2025, uppgår till drygt 29 miljoner kronor och bakom beställningen står ett internationellt industriföretag. Så sent som för ett år sedan stod samma kund för Algecos största containeraffär någonsin.
– Det här är jättespännande. Det visar att vi och våra produkter ligger i framkant i branschen och är rätt i tiden, säger Thomas Hansson, som är ansvarig säljare i projektet.

Totalt rör det sig om 38 containrar med högteknologiskt innehåll, som alla kräver design och anpassning i Algecos verkstad i Torslanda. Slutligen kommer de att hamna på andra sidan Atlanten.
– Den första leveransen sker redan i vår. Sedan kommer projektet att överlappa med ordern från samma kund i fjol. En del av containrarna tillverkas i Polen, för att sedan skeppas hit och förädlas i vår verkstad.

I samma veva säkrade Thomas ytterligare en affär, till ett värde av elva miljoner kronor.
– Det var en riktigt bra vecka för företaget. Senast vi hade så här mycket att göra var i början av 2000-talet, säger han.

De stora affärerna för också med sig andra positiva delar i verksamheten. Det innebär dels mer verkstadsyta på siten i Göteborg, dels att företaget ska anställa ett flertal nya medarbetare.
– Det är roliga tider på Algeco. Jag ser fram emot att välkomna nya kollegor och att vi expanderar vår verkstadsdel. Jag är oerhört stolt över att vi har en sådan stor kapacitet på företaget, säger Nina Flood, Managing Director på Algeco Sverige.

Vilka kompetenser efterfrågar ni?
– Det är till såväl teknik- som verkstadssidan. I synnerhet handlar det om svetsare till verkstaden. Det är till oss man ska söka sig om man vill utvecklas på ett spännande företag med populära produkter som används inom en rad branscher, säger Nina.