Carotte serverar från containrar under Winter Lights

Framgångskonceptet Winter Lights har kommit till Sverige. Där får besökarna uppleva magiska ljus- och ljudinstallationer i vinterskrud. Dessutom serveras säsongens godaste smaker – från tre smyckade Algeco-containrar.

– Det blev en fantastiskt bra lösning, säger Johan Kjellberg, operativ kökschef på Carotte.

I flera år har konceptet Winter Lights gjort succé runt om i världen. Med unika ljud- och ljusinstallationer skapas en fängslande upplevelse där besökare får promenera en snitslad bana. Nu har konceptet för första gången kommit till Sverige. Det brittiska produktionsbolaget valde Gunnebo Slott och Trädgårdar, utanför Göteborg, och Skansen som premiärplatser – mycket tack vare de historiska miljöerna.

Längs banan i Gunnebo finns också möjlighet att köpa mat och dryck från containrar levererade av Algeco.

– Vi sökte en hållbar och bra lösning där vi kunde jobba utomhus under de här månaderna. Och det här blev grymt bra. Det är en skyddad miljö för såväl vår personal som väder och inbrott. Dessutom håller det nere kostnaderna, säger Johan Kjellberg.

Carotte använder sig av tre containrar i Gunnebo, två 20-fots och en 10-fots. En av dem agerar kök, medan en är barcontainer och den tredje är en kiosk. För att få dem att smälta in i miljön har de både smyckats ut med ljusslingor och ”klätts in” i ett tält.

– Det är som att det är inomhus. Lösningen blev perfekt och vi är jättenöjda, säger Johan Kjellberg, som redan kan avslöja att det blir fler beställningar framöver.

– Vi är med som mat- och dryckesleverantör under mängder av stora event under året. Till sommaren är det exempelvis Partille cup, Gothia cup och Göteborgsvarvet, då vill vi använda oss av Algecos containrar igen. Det är väldigt bra produkter för ändamålet.

Är du i behov av en restaurangcontainer?

Kolla in vårt stora utbud av här!