Civilekonomen som hittade rätt på Algeco

Ali Muhsin har bara varit fast anställd sedan i somras. Men han är redan övertygad om att han vill jobba på Algeco livet ut.
– Jag trivs otroligt bra. Mina planer är att stanna här så länge som möjligt och hjälpa företaget att uppnå sina mål, säger han.

Efter fyra års studier i civilekonomi var Ali Muhsin i valet och kvalet om var han skulle inleda sin karriär. Det slutade med att han i januari 2022 blev konsult hos Algeco – i en bransch som han inte visste så mycket om.
– Det här med containrar, moduler och bodar hade jag inte hört så mycket om tidigare. Men det lät intressant och när jag väl kom hit blev jag chockad – jag tappade hakan hur fina det går att göra dem, säger Ali.

Det dröjde bara några månader innan han fick fast anställning … eller blev en del av familjen, som han kallar det. I rollen som Financial Accountant hjälper han företaget med AP, fakturor, anläggningstillgångar och bokningar.
– Jag blev jätteglad och ser en väldigt ljus framtid för Algeco med alla mål och visioner som finns här. Vi bygger snygga, moderna produkter och att vi dessutom lägger mycket fokus på såväl miljö- som säkerhetsfrågor känns också väldigt positivt. Hållbarhet har alltid varit en viktig fråga för mig.

Även om 26-åringen är relativt ny i sin roll ser han en lång framtid på företaget framför sig.
– Det känns som att Algeco är den bästa starten på min karriär. Kanske även avslutet. Mina planer är att stanna här så länge som möjligt. Även om jag inte skulle arbeta med samma sak hela tiden finns det många andra möjligheter här på företaget.

När Ali Muhsin inte är på Algeco-kontoret utanför Torslanda upptas hans tid mycket av styrketräning och att titta på fotboll – helst favoritlaget Barcelona. Förr var det dock en annan sport som gällde.
– Jag spelade mycket handboll som ung och var väldigt insatt i det. Men sedan lade jag mer fokus på studierna. Utbildning och kunskap är trots allt det viktigaste.