Lär känna Anette Olofsson

Att det är en spännande bransch och mycket kundkontakt. Det är det som Anette Olofsson gillar allra bäst med sitt arbete som säljare på Algeco. Hon gjorde sin första dag på företaget 1997 och har, bortsett från en kortare period på ett liftbolag, varit kvar sedan dess.

Hur ser en arbetsdag ut?
– Det är mycket mejl- och telefonkontakt med kunder. Jag får både arbeta med befintliga kunder och bearbeta nya. Däremellan gäller det att leda projekten och underhålla kunderna. Tidigare var det vanliga sjöcontainrar som såldes, men nu finns det helt andra möjligheter med produkterna.

Har du någon favoritprodukt?
– Jag gillar eventcontainrarna och containrar som kan användas som showroom. På senare år har det hänt enormt mycket kring vad göra med produkterna. Det är en av anledningarna till att den här branschen är så spännande.

Vad har du för intressen utanför jobbet?
– Jag tycker om att springa och försöker komma ut minst tre gånger i veckan. Det är där jag hämtar energi. Sedan har vi en stuga i Ulricehamnstrakten där vi alltid har projekt på gång. Det har blivit ett stort intresse att ta hand om det.

Vad har fått dig att stanna kvar i företaget så länge?
– Att jag trivs så bra och får chansen att vidareutvecklas. Nyligen gick jag en internutbildning som heter Senior Leaders of Tomorrow Development Programme. Från Sverige är vi fyra personer som har blivit utvalda att gå. Där har vi bland annat utbildat oss i hur man utvecklar dialoger och skapar kreativitet tillsammans med kollegor och kunder. Det vi har lärt oss där kommer både vi och bolaget att ha stor nytta av framöver.