Loopings Modulcover – innovationen som sparar tid, pengar och mängder med avfall

Under 2022 sparade Algeco Sverige tusentals kilo plast, trä och spikar. Allt tack vare Modulcover, ett återanvändbart överdragsskydd från Looping.
– Inom kort erbjuder vi det på hela den nordiska marknaden, säger Karl Erik Valentin Hansen, Commercial Director Algeco Nordics.

Det var i förfjol som Algeco började testa de återanvändningsbara överdragsskydden från Looping för att skydda sina Maxi- och Nordic High Class-moduler. Ett lyckat projekt, som nu innebär att parterna är överens om ett utökat samarbete där Algeco ska använda Loopings servicemodell.

– Produktens egenskaper gör att montering och demontering av alternativa engångsprodukter kan reduceras med upp till 75 procent. Det ger oss möjlighet att snabba på slutförandet av projekten, säger Karl Erik.

Totalt har ungefär 300 av Algecos moduler i Sverige utrustats med Modulcover vid transport och förvaring. Det har lett till enorma besparingar på miljö och engångs-artiklar som plast, trä och spikar.

– Våra kunder får emballagefria leveranser av moduler och kan vara trygga med att de är väl skyddade när vi förvarar dem.

Alla skydd är taggade med RFID-teknik. Looping för kontinuerlig skadestatistik för att kunna förbättra produkten ytterligare och förse Algeco med den senaste produktversionen.

– Det kommer i sin tur säkerställa ännu bättre rutiner för underhåll och reparationer då vi enkelt kan ta av skyddet för att utföra arbetet innan vi sätter på det igen.

Vad är nästa steg i samarbetet?

– I vintras beställde vi Modulcover till Algeco Norge som ska användas för alla dagriggs- och bostadsriggsprojekt. Inom kort erbjuder vi det på hela den nordiska marknaden, säger Karl Erik.

Vill du veta mer om detta eller andra projekt? Sänd oss ett mail!