Modulbyggda skolor – en fullträff i Eskilstuna

Det spelade ingen roll att det var tidspressat schema. Algeco (fd. Uniteam) lyckades leverera skolbyggnader till såväl Årbyskolan som Idunskolan i Eskilstuna i tid till respektive års skolstart.
– Algeco har ställt upp på alla sätt och vis. Båda projekten har gått jättebra och vi är oerhört nöjda, säger Mats Pettersson, projektledare på Eskilstuna kommunfastighet.

I fjol vann Algeco (fd. Uniteam) upphandlingen om att få bygga Årbyskolan i Eskilstuna. Inför årets skolstart skulle även en särskola byggas på samma tomt. Då utnyttjades optionen att anlita Uniteam igen.
– Vi var väldigt nöjda med den första skolan när den stod färdig i fjol. Det gjorde valet att ta in deras moduler även till Idunskolan enkelt, säger Mats Pettersson.

Att bygga med moduler visade sig bli en fullträff.
– Trots att beställningen kom väldigt sent lyckades Algeco leverera en uppställd och klar skola till terminsstart, säger Mats Pettersson.
– Jag hade en bild av hur det skulle bli med moduler innan det första projektet. Men nu när allt är på plats är det fantastiska lokaler som skolorna har fått. Ljusa, fina och välbyggda.

Idunskolan, som är en särskola, krävde särskilda behov för både personal och elever. Mats berättar att det bland annat innebar justeringar i hur fönster utformades och skulle fungera.
– Algeco har ställt upp på alla sätt och vis. Allt har gått att lösa. De har varit välvilliga och vi har inte haft några problem under projektets gång.

Och vad tycker skolpersonalen om de nya lokalerna?
– Alla är mycket nöjda. De tycker att det är jättefint och trivs väldigt bra.

För mer information kontakta:
Kristian Grimsbo, +46 702 390 472 eller Peter Sandgren +46 730 337 363