Modulgiganten satsar stort i Umeå: ”En riktig milstolpe”

Avtalen är signerade och spaden i marken. Snart står Algecos nya low carbon-depå i Umeå klar för inflytt. En del av företagets stora satsning i norra Sverige.
– Vi får en ännu tydligare närvaro i en region med stor potential, säger Nina Flood, Managing Director på Algeco.

Algeco, som är ledande leverantör av moduler, containrar och bodar, fortsätter att expandera. Det med en etablering i Umeå som byggs med miljöbesparingar och framtid i fokus.
Planen är en depå som innehåller solceller, bergvärme, en verkstad i trä och ett kontor på 300 kvadratmeter. Kontoret byggs av Algecos egna moduler.
– Det är en riktig milstolpe. Vi ska skapa en depå som utmanar den klassiska bilden av hur en industritomt utformas. Utöver att nå våra mål om koldioxidreduceringar ska vi också se till att våra kollegor och gäster trivs på platsen, säger Nina Flood.

Marken på drygt 11 000 kvadratmeter ligger i industriområde Ersmark 22:2, strax norr om Umeå, och ägs av Teglet 3 i Umeå AB. Parterna har skrivit ett mångårsavtal där Algeco arrenderar fastigheten.
– Vi har haft väldigt bra dialoger och har samsyn i vad vi vill åstadkomma. Läget blir utmärkt för Algecos verksamhet, med fina logistikmöjligheter och närhet till E4:an, säger Richard Masiello, vd Teglet 3 i Umeå AB.

Att etableringen sker i just Umeå är helt logiskt, menar Nina Flood.
– År 2019 anställde vi vår första medarbetare i Umeå och nu har teamet vuxit till fem personer. Rent omsättningsmässigt är regionen vår näst största. Att nu ta nästa steg för att etablera en ännu tydligare närvaro känns helt rätt. Och att dessutom göra det i linje med regionens intensiva gröna omställning gör mig stolt, säger hon.

Det första spadtaget togs i början av juni. Inflyttning sker under det första kvartalet år 2024.
– Jag är jättetaggad och jobbar heltid med projektet. Vi ska göra allt för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter, säger Richard och fortsätter:
– Moduler är framtiden, det är ett flexibelt byggsätt och går att utveckla på många sätt. Med tanke på alla byggprojekt som är på gång i Norrland kommer det att vara nödvändigt att tänka moduler.

För mer information, kontakta:
Nina Flood, Managing Director, Algeco
nina.flood@algeco.com
+46725 38 03 85

Richard Masiello, vd, Teglet 3 i Umeå AB
richard@masiello.se
+46702 18 30 57

Foto: Från vänster; Johan Falk Algeco Teknikspecialist, Richard Masiello VD Teglet3 AB,