Nu stärker vi upp vår säljorganisation

Vi välkomnar Emanuel som börjar som säljare för affärsområdet container!
Han börjar hos oss den 1 februari och kommer att hjälpa kunder i hela landet. Han utgår från Stockholmsområdet vilket gör att vi stärker vår närvaro i regionen.

– Vi är mycket glada att Emanuel har valt att jobba med oss. Emanuel blir en viktig person i vårt pågående arbete med att förnya vår verksamhet för att kunna erbjuda våra kunder den bästa servicen som våra kunder förväntar av oss år 2021, säger Richard Brundin affärsområdesansvarig för container.

Emanuel Bäckstrand

Emanuel Bäckstrand

Emanuel ska stärka Algecos position i Stockholmsområdet

Familjen och idrottandet går först för Algecos nye medarbetare. Från och med den 1 februari går Emanuel Bäckstrand in och stärker upp säljteamet på containersidan, med Stockholm som utgångspunkt.

Emanuel kommer senast från en tjänst som Account Manager på ett it-distributionsbolag där han tar med sig nyttig erfarenhet efter att ha jobbat mot flera olika branscher de senaste åren. Familjen består av frun Tanja samt sönerna Elliot, 6 år, och Oliver, 3 år, som han gärna tillbringar så mycket tid som möjligt med.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
– Det är att testa på att arbeta i en ny bransch och att träffa nya kunder. Sedan tycker jag att det är en väldigt intressant produkt, särskilt sett till hur mycket det byggs i samhället i dag. Jag kommer in i ett expansivt skede där företaget har som mål att ta över en stor del av Stockholmsmarknaden och det ser jag som jättespännande.

Vad fick dig att söka tjänsten?
– Jag fick intrycket att det är ett härligt gäng som arbetar på Algeco. Det är många som har jobbat väldigt länge och det tyder på att det är hög trivsel på företaget. Jag är ute efter trygghet och en plats där jag kan utvecklas. Det är jag säker på att den här rollen ger.

Vad tar du med dig från dina tidigare uppdrag?
– Det finns en hel del. Jag har alltid haft mycket kontakt med väldigt många och olika människor. Det är alltifrån säljare och inköpare till tekniker och platschefer. Men främst måste jag säga förmågan att hålla en bred kundbas och att lyssna in kundens behov innan jag drar min grej. Det tror jag blir en nyckel i min kommande roll.

Vad gör du helst på fritiden?
– Det blir så klart mycket tid med familjen. Jag har två småbarn och det är kul att göra något aktivt med dem. De börjar komma upp i en ålder när man kan göra lite mer kvalitetsgrejer som att åka skidor. Det är väldigt kul att se hur snabbt de utvecklas. Men får jag tid för mig själv blir det gärna någon typ av Klassikerträning eller något där pulsen får jobba.

Vad har du för mål med din träning?
– Träning är lite av en röd tråd genom mitt liv. Jag har genomfört En Svensk Klassiker och har en kompis som tjatar på att vi ska ta ett nytt tag och satsa på en Superklassiker till 2022. Då ska vi skida Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet på en totaltid under 20 timmar. Det blir en grym utmaning.

Kontakta Emanuel: Emanuel.backstrand@algeco.com