Ny på Algeco: Benny

Benny Olofsson älskar att konstruera och komma med lösningar. Han är som klippt och skuren för sitt arbete i Algecos verkstad.

Svetsare, taxi- och budbilschaufför, brandskyddskonsulent, bilplåtslagare, mekaniker, verkstadschef och konstruktör. Benny Olofsson har hunnit med att arbeta inom mängder av branscher och på lika många företag. I mars i år gjorde han sin första dag i Algecos verkstad i Torslanda.
– Man kan tro att jag är 200 år gammal. Men egentligen handlar det om att jag inte är rädd för att ta mig an nya saker och uppdrag. Att bygga om och konstruera är ett av mina största intressen och jag får en väldig stimulans av att förverkliga idéer.

Det tog inte Benny mer än fem–sex veckor innan han hade tillverkat nya konstruktionsverktyg och det var ordning och reda i verkstaden.
– Jag skulle inte kalla mig pedant, däremot tycker jag om att jobba där det finns struktur och det går att ha kontroll. Det ger effektivitet i arbetet, säger Benny och berättar hur bra han trivs på sin nya arbetsplats:
– Som fisken i vattnet. Här får jag leva ut alla mina idéer och skapa nytt. Ett kalasjobb!

Hur går det till när du konstruerar något nytt?
– Jag ser i bilder. Får jag fram en konstruktion i huvudet börjar jag räkna på storlekar och avstånd. Det blir nästan som en 3D-skiss i huvudet. Samtidigt uppfinner jag ingenting själv, snarare tar jag andras idéer och verkställer dem till nya konstruktioner. Och det är det som jag älskar att göra.

Det visste du inte om Benny:
”Jag har varit med i landslaget i armborstskytte och vunnit i princip allt utom VM. Dessutom har jag byggt och drivit världens största inomhushall för inlinesåkning.”