Ny på Algeco: Mathias Fransson

På ett år har Algeco i Torslanda nästan dubblerat sin personalstyrka. En av de nya är Mathias Fransson. Efter att ha varit inhyrd i ett drygt halvår är han numera anställd.
– Det är en fantastisk arbetsplats. För mig som tycker om att arbeta med kroppen är det här rena drömtjänsten, säger han.

Golf, dykning och att pyssla med det nybyggda huset i Frillesås. Det går tiden åt till när Mathias Fransson inte är på jobbet. Sedan den 1 december är han anställd på Algecos verkstad i Torslanda.
– Jag har arbetat som bokbindare i nästan hela mitt vuxna liv. För fyra–fem år sedan insåg jag att den grafiska branschen inte är likadan som förr, att det finns risk att jobben försvinner. Jag var närmare 50 år och kände att om jag ska hitta på något nytt så är det hög tid nu. Det steget ångrar jag inte i dag, säger Mathias.

På Algeco arbetar han tajt med Reine Andrinsson, som är förman i verkstaden. Och Mathias är imponerad över både företaget och möjligheterna som öppnas med en container.
– Dagarna är så olika från varandra. Det är en frihet och jag, som tycker om att konstruera saker, får verkligen använda min kompetens och känsla för skapandet. Jag har snickrat och byggt under många år. Nu känner jag mig som hemma på jobbet, säger han.

Vad är det du tycker om med arbetet?
– Sammanhållningen och arbetsuppgifterna. Sedan är det häftigt att se vad man kan göra med en container. Det är alltifrån vanliga, isolerade containrar till totala ombyggnationer och hela spannet däremellan.

Finns det något som inte så många vet om dig?
– Jag har faktiskt blivit biten av en haj i Sverige. Det är det inte många som har blivit. När vi firade min 25-årsdag på Kolmården fick jag dyka för att mata hajarna. Hajen missade bytet och i stället för att ta ett varv runt bassängen, som de brukar, vände den och tog fart mot mig igen. Jag sträckte upp min högerarm för att skydda mig, men den fick tag i armen med sina yttersta tänder och rev söder våtdräkten. Det är inga små varelser och det kunde ha gått riktigt illa.