Nygammalt namn till Algecos ledningsgrupp

Ledningsgruppen på Algeco Sverige fylls med ännu mer erfarenhet och kunskap. Martin Olsson, ett välbekant namn i företaget, är ny Finance Director sedan i somras.
– Vi hade en dialog om framtiden som verkligen lockade mig, säger han.

Martin Olsson lämnade Temporary Space Nordics (TSN) hösten 2020. Strax därefter slogs företaget ihop med Algeco. När positionen som Finance Director nyligen blev tillgänglig på den nygamla arbetsplatsen högg han direkt. Och det är en förväntansfull Martin som nu har arbetat sina första månader på företaget.
– Det känns väldigt spännande. Det finns mycket att göra och det ska bli kul att stötta företagsledningen i såväl strategiska som ekonomiska frågor. Nu har vi dessutom stora resurser från Algecos organisation internationellt. Mitt mål är att hjälpa företaget att göra visionerna och drömmarna till verklighet, säger Martin Olsson.

Martin kommer senast från en roll inom billeasingbranschen som Finance Director på Arval. En bransch med flera likheter med den som han nu återvänder till.
– Tjänsteföretag fungerar ganska lika. Skillnaderna är att på Arval hyrde vi ut bilar, fick tillbaka och sålde dem. På Algeco behåller och förädlar vi produkterna och hyr sedan ut dem på nytt. Sedan är det väl så att finans och ekonomi i viss mån fungerar likadant inom de flesta branscher.

Nina Flood, Managing Director Algeco Sweden, kommenterar rekryteringen:
– Martin och jag har följts åt i arbetslivet under många år. Det känns otroligt roligt och tryggt att återigen ha honom och hans kompetens i teamet. Jag vet att han kommer värna om företaget och kollegorna på allra bästa sätt genom den tillväxt som vi har framför oss, säger hon.

Martin ansluter till ett finansteam där många är nya i företaget. Men det finns också en del före detta kollegor som han nu får arbeta tillsammans med igen.
– Det är ett glatt gäng med stor framåtanda. Den ska vi bygga vidare på, säger han och fortsätter:
– Nu ligger mitt fokus på hur vi ska prioritera framåt. Det finns några områden som vi ska få klart den närmaste tiden. Det är inte bara guld och gröna skogar, vilket är en av anledningarna till att jag antog utmaningen. Men prioriterar vi rätt och behåller den positiva känslan kommer vi att nå målen.

Vilka är de största skillnaderna nu jämfört med när du lämnade TSN?
– Jag kommer till ett stort, internationellt bolag. TSN var litet och det mesta var i uppstartsfas. Nu handlar det om att anpassa sig efter och dra nytta av de rutiner som finns samt att bevara det fina entreprenörskapet i företaget.

Och han vet vad som både förväntas av honom och vad han kommer att kunna bidra med.
– Struktur och min förmåga att se saker med lite av en helikoptersyn. Se helheten och knyta ihop dagliga beslut med bolagets långsiktiga planer. Dessutom tror jag på transparens, kommunikation och att visa respekt för människor. Det är något som jag både värdesätter och tar med mig in i rollen.


För mer information kontakta:

Nina Flood, Managing Director Algeco Sweden
Mejl: nina.flood@algeco.com
Telefon: +46 72 53 803 85