Poppishak serverar burgare från containrar

I slutet av sommaren etablerade succékedjan Mister York en ny burgarrestaurang vid Guldfågeln Arena i Kalmar. 

Och det gjordes med tre containrar från Algeco.

– Så jäkla bra, säger Gustav Haglund, vd och medgrundare till den populära hamburgarspecialisten Mister York.

Att Mister York har tagit Sverige med storm går inte att ta miste på. Det började med en hemmasnickrad foodtruck år 2020. Nu sysselsätter företaget 300 medarbetare i 14 städer – och fler ska det bli.

– Vi satsar en del på att ta över befintliga lokaler. Men containrar är så smarta. De innebär lägre kostnader, går att komplettera ytterligare och har en flexibel byggkonstruktion. Där det passar bättre ska vi fortsätta på containerspåret, säger Gustav Haglund.

Gustav och hans kollegor har tidigare använt sig av containrar när de har etablerat nytt. Den nya restaurangen i Kalmar blev däremot starten på samarbetet med Algeco. Den består av tre containrar; ett kök, personalutrymme och lager.

– Vi fick tips från någon i branschen som sa att Algeco var bäst på västkusten. Vi kollade på några referensprojekt och så fort vi fick kontakt kändes det helt rätt.

– Allt har fungerat jättebra. En av våra styrkor är att alla våra kök ser likadana ut, så vi hade ritningar på hur vi ville ha containrarna. Algeco lyckades så jäkla bra med att få fram rätt kvalitet och finish. De har lyssnat på oss, allt har gått smidigt och flexibelt.

Gustav om vad som utmärker den perfekta burgaren:

"Grunden är bra ingredienser. Du får inte tumma på kvaliteten där. Vi har nördat ned oss i allt för att göra bästa möjliga burgare. Stekhällen, majonnäsen, brödet, köttet. Färsen ska vara av hög fetthalt, så att du får den där karamelliserade ytan."

Är du intresserad av en container?

Kontakta någon av våra säljare!