Rekordorder till Algeco

Algeco Sverige har tagit in en rekordorder från en global industriaktör. Totalt är den värd 35 miljoner kronor, motsvarande en normal årsomsättning för affärsområdet container.
    – Det här stärker vår position och ger oss möjlighet att växa ännu mer, säger Richard Brundin, affärsområdeschef på Algeco.

Algeco, Nordens ledande leverantör av modulbyggnader, bodar och containrar, har tagit in en rekordorder. Det gäller ett större antal containrar, ombyggda och anpassade för kundens ändamål. Beställaren är en global industriaktör med verksamhet över hela världen, övriga detaljer är under sekretess.
    – Ett antal är tidigare levererade containrar som vi ska blåsa ur och utrusta på nytt med uppdaterade funktioner. Den senaste tiden har det hänt jättemycket kring den tekniska utvecklingen och vad man kan göra med en container. Men den största delen är nya som vi ska förädla och skräddarsy för kunden, säger Thomas Hansson, säljare och projektledare på Algeco som har knutit ihop affären.

De förädlade containrarna ska skeppas till flera länder i olika världsdelar.
    – Det här är en kund som vi har arbetat tätt med under många år. Vi är väl förtrogna med varandra och det är vårt långa partnerskap som ligger till grund för den här beställningen. Givetvis också att vi tidigare har visat vår kapacitet och kunskap, säger Thomas.

Orderns omfattning är i storleken av en normal årsomsättning inom affärsområdet container. Och chansen finns att den blir ännu större, berättar Richard Brundin.
    – Den har potential att bli nästan dubbelt så stor längre fram. Vi får verkligen visa vår kapacitet och hur starkt vårt erbjudande är, säger han och fortsätter:
    – Vi har redan startat anställningsprocesser för att stärka upp teamet. Och det kommer att krävas ännu fler nyanställningar längre fram. Dessutom söker vi möjlighet till att växa med mer mark på vår site i Göteborg.

Vad innebär ordern för verksamheten?
    – Tack vare att vi anställer och växer blir vi ännu starkare. Med en större organisation kan vi både leverera i den här stora ordern och ta hand om såväl befintliga som nya kunder, oavsett storlek på projekten. Det är jätteviktigt för oss att ta hand om de dagliga förfrågningarna som vi har – alltifrån uthyrning till specialprojekt och vanliga containerköp. Med en stärkt organisation påverkas alla våra kunder positivt, säger Richard Brundin.

Publicerat: 2021-11-08