”Spacemaker the tool” – satsning som sparar tid och pengar

Tänk att kunna rita och designa din nästa förskola, skola eller ditt nya kontor med bara några klick. Nu är det verklighet. Med det digitala modulverktyget ”Spacemaker the tool” tar Algeco ytterligare ett steg mot framtiden.

Under Nordbygg 2024 presenteras verktyget för första gången på den svenska marknaden.

– Det underlättar byggprocessen för alla parter, säger Ramon Fernandez, Head of Sales Module, Algeco Sweden.

Efter lång tid av  utveckling är ”Spacemaker the tool” äntligen här. Verktyget som erbjuder möjligheten att göra fullt färdiga ritningar på ett väldigt smidigt sätt. Genom ett enkelt drag-and-drop-system kan användaren sitta på hemmaplan och skapa sin modulbyggnad – helt utan inblandning av någon extern part.

– Det är så enkelt att alla kan dra nytta av det, oavsett tidigare erfarenhet och kunskap. Tanken är att det ska vara så självförklarande som möjligt. Det är helt enkelt ett perfekt verktyg för såväl interna som externa presentationer, säger Ramon Fernandez.

Utöver att designa och justera sin byggnad kan användaren också visualisera sitt projekt i realtid och omedelbart se resultatet. Något som kommer att spara både tid och resurser.

– Planerar du rätt redan från början blir det mer produktivt och framför allt mer kostnadseffektivt – för alla parter. Kunden sparar pengar och får precis den byggnad som den vill ha.

– Samtidigt är våra duktiga säljare bara ett klick eller samtal bort för att tillsammans kunna se att alla detaljer är på plats.

Modulverktyget kan användas på flera olika sätt. Antingen börja från ett tomt ark helt från grunden. Alternativt utgå ifrån Algecos husmodeller som finns inlagda – vilket gör det smidigare och ännu mer kostnadseffektivt.

– De planlösningar som vi har tagit fram är de vi anser är de mest optimala. Och självklart -uppfyller våra moduler alla dagens myndighetskrav.

Framför allt ser Algeco fördelar för -offentliga tjänstemän, investerare och kommuner att använda ”Spacemaker the tool”.

– De kan nu på ett enkelt och snabbt sätt skapa planlösningar för till exempel nya skolor, förskolor eller kontorsbyggnader. Samtidigt ökar kontrollen över hela processen. Sedan lanseringen har vi sett verktygets tydliga effekt och stora potential, säger Ramon Fernandez.

– Det kommer också att vara till stor nytta för arkitekter och byggkonsulter, som snabbare kan komma fram till optimala lösningar.

Förhoppningen är också att det ska stärka Algecos redan tydliga kundfokus ytterligare.

– Det ger sannolikt djupare insikt om kundernas behov och önskemål, vilket kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda ännu mer skräddarsydda lösningar framöver.

På årets Nordbygg på Stockholmsmässan den 23–26 april kommer Algeco att demonstrera verktyget i sin monter. Där finns det också möjlighet för kunder att pröva ”Spacemaker the tool”.

– Det ska bli spännande att se hur mottagandet blir. Men vi är övertygade om att det här är en lösning som underlättar byggprocessen för alla parter i framtiden, säger Ramon Fernandez.


Det här är ”Spacemaker the tool”

algecospacemaker.visumedia.se kan du på ett enkelt sätt rita och designa din nya byggnad helt utifrån dina förutsättningar – utan inblandning av någon extern part.

Det görs genom ett enkelt drag-and-drop-system och det finns färdiga planlösningar redan inlagda på sidan.

I verktyget kan du även lägga till möbler och text samt se sin byggnad i 3D-vy. Dessutom går det att skriva ut ritningarna med all information som behövs.