”Tekniknörden” älskar containerutmaningar

Thomas Hansson har arbetat med containrar under mer än en tredjedel av sitt liv. Han har konstruerat, lett projekt och varit säljare. Och det finns flera anledningar till att han trivs så bra.
– Både kunder och projekt varierar från ena dagen till den andra. Dessutom får jag jobba med fantastiska produkter, säger han.

Vilka projekt är roligast?
– Jag gillar när de sticker ut. Där vi blir involverade tidigt i processen och får bidra med vår kompetens och erfarenhet. Vissa kunder har handlat av oss i 20 år och har full koll på vad som kan göras med en container. Men det finns också projekt där vi får ta en annan roll genom att guida och ge råd genom hela processen.
– Ett intressant projekt var när vi levererade mobila sjukhus till Rumänien och Turkiet. Det var otroligt omfattande med 25 containrar, mycket konstruktion och många resor till både fabriken och projektplatserna för att få allt rätt.

Finns det någon produkt som du brinner extra för?
– Vi har en kund, NKT i Karlskrona, som tillverkar kabelsystem för högspänning mellan olika länder. Nu är vi inne på tredje generationen av avfuktarcontainrar till dem och de projekten tycker jag är väldigt roliga. Det kan gå några år mellan beställningarna, men det är alltid kul när de kommer tillbaka.

Vad gillar du bäst med din roll?
– Jag är en tekniknörd som älskar att utmanas. Vissa kunder lämnar väldigt ingående specifikationer, medan andra kommer med en skiss på en servett. Det är många kunder som har otroligt spännande projekt på gång och att få involveras i hela processen är väldigt intressant. Sedan tycker jag att det alltid är lika kul att få dela med mig av mina erfarenheter som jag har samlat på mig under alla år.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
– Jag tycker om att jaga och försöker ta mig till skogs så ofta jag kan. Familjen bor på en gård utanför Vänersborg så det blir en hel del bygg och renovering hemma. Just nu är vi i full färd med att få upp ett stall för att kunna ha hästar gående här i sommar. Det finns alltid saker att snickra och bygga på hemma, om inte annat försöker jag hitta projekt att sätta tänderna i, säger han.