Vi har en tv-finalist på företaget!

Succén Lego Masters har sänts på Tv4 under hösten. Har du känt igen ett ansikte därifrån? Inte konstigt – I finalen stod vår kollega Peter Ilmrud!
– Det var en helt ny upplevelse. Lego är min stora hobby och jag hade inte kunnat önska mig mycket mer än en finalplats, säger han.

Som en av deltagarna i TV4:s satsning Lego Masters har vi varje söndag kunnat följa Peters och lagkamraten Emil Lidés spektakulära Lego-byggen.
– Jag hade inte som mål att vinna egentligen, utan var med för att visa Sverige att Lego är en vettig hobby, att vi är vanliga människor som gör det här. Men självklart var det väldigt kul att vara med så långt. Vi bara körde på, säger Peter.

Intresset har funnits sedan unga år, men efter att ha slutat bygga i tidiga tonåren fick han återigen upp ögonen för Lego när han och barnen började bygga hemma.
– Det var rogivande och jag började även bygga när barnen hade gått och lagt sig. Det var först 2016 som jag förstod att det verkligen var en hobby. Då bestämde jag mig för att köra. Det är en rolig hobby som fungerar bra att ha som småbarnsförälder.

Hur har det varit att se sig själv på tv i höst?

– Det jobbigaste är att höra sig själv. Jag har en bild av hur det låter när jag pratar, men det är inte samma som på tv. Annars har det bara varit kul.

Fritidssysslan är inte helt olik det han sysslar med till vardags på Algeco.
– Jag har lätt för att se saker i 3D och det hjälper både när jag arbetar och bygger Lego. Det blev faktiskt ganska roliga bilder under inspelningen när de filmade på arbetsplatsen.

Foto: Pressfoto Tv4
Bildtext: Peter Ilmrud till vänster och Emil Lidés till höger.