Inomhusklimatet i fokus hos Airmaster

Hur stor betydelse har inomhusklimatet för arbets- och lärandemiljön? Det vet Anders Eskildsen på Airmaster, ett av företagen som levererar smarta lösningar till Algecos moduler. 

– God ventilation bör prioriteras och investeras mer i, säger han.

För att leverera bästa möjliga produkter samarbetar Algeco med många duktiga leverantörer. När det kommer till decentraliserade ventilationslösningar, som är en av valmöjligheterna för Algecos kunder, finns ett partnerskap med det danska företaget Airmaster.

– Modulbranschen är ett av våra viktigaste segment som vi levererar till. Det är också den som vi ser störst utvecklingspotential i på lång sikt, säger Anders Eskildsen, Export Manager på Airmaster.

Genom att installera Airmasters ventilationsaggregat får skolor, förskolor och kontor frisk luft på ett hållbart sätt. Installationen sker på plats i Algecos modulfabrik i Estland.

– Det gör att driftsättningen på byggarbetsplatsen är en ren plug & play-lösning. Det sparar såväl tid som pengar. Dessutom säkerställer Algeco att systemen installeras på samma korrekta sätt varje gång.

I skolor och förskolor kan klasser vara så stora som 30 barn, vilket kräver att en stor mängd luft kontinuerligt ersätts med ny. Något som i många fall förknippas med drag eller ljudstörningar. Det undviks med Airmasters aggregat.

– Dålig luftkvalitet leder till sämre prestations- och koncentrationsförmågor hos elever och anställda. Omfattande studier från Norge och Danmark visar att inlärningsförmågan får sig en törn och över tid kan skillnaden bli så stor som ett helt år. Därför bör god ventilation prioriteras – och investeras mer i – på skolor och arbetsplatser, säger Anders.

Precis som Algeco har också Airmaster ett stort fokus på hållbarhet.

– Vi betraktar Algecos mål som en del av våra egna. Vi tror att hållbarhet skapas genom proaktiv dialog och anpassning mellan olika branscher. Inom kort lanserar vi en strategi för ”take back & re-manufacturing” för att stödja ett cirkulärt tankesätt.


Är du intresserad av bygga en skola, förskola eller ett kontor med moduler?

Kolla in vårt sortiment här!