Starkt första halvår för Algeco – trotsar utmaningarna på den svenska marknaden

Trots en omvärld som står inför fortsatta utmaningar, ser det ljust ut för Algeco inom modul-, bod- och containermarknaden. Martin Olsson, tf Managing Director på Algeco Sverige, vittnar om fler förfrågningar inom samtliga produktområden. Vidare berättar han om höjdpunkter från första halvan av 2024, riktar ett stort tack till såväl kunder som medarbetare, samt blickar framåt mot ett starkt slut på året.

Vi stärker ständigt vårt tydliga kundfokus

Genom att lyssna till våra kunder och medarbetares erfarenheter anpassar vi vårt erbjudande. Bland annat har vi efter en omfattande utvecklingsfas lanserat ”SpaceMaker The Tool”. Ett verktyg som sparar både tid och pengar, och helt enkelt underlättar byggprocessen för alla parter. 

Verktyget möjliggör för användaren att göra fullt färdiga ritningar på hemmaplan. Med vårt drag-and-drop-system skapar du din modulbyggnad – helt utan inblandning av extern part. Vi ser framförallt fördelar för offentliga tjänstemän, investerare och kommuner att använda ”Spacemaker the tool”.

Genom att fördjupa oss i användning av verktyget får vi ytterligare insikter om kundernas behov och önskemål. I kombination med våra medarbetares mångåriga erfarenhet gör dessa insikter det möjligt för oss att erbjuda ännu fler skräddarsydda lösningar. Under våren visade vi upp verktyget under Nordbygg-mässan, där vi fick en mycket positiv respons.

Se våra kundreferenser här. Allt från containrar som en del i stor arenasatsning till moduler som löste akut problem. 

Stolthet som samhällsaktör – för en hållbar framtid

En annan nyckel till våra goda resultat är den stora stolthet våra medarbetare delar som ”Spacemakers”. Jag är dessutom oerhört stolt över att våra medarbetare inte bara levererar anpassade och kostnadseffektiva lösningar över kundernas förväntningar. Vi gör också skillnad som en aktör i samhället, för att bygga en hållbar framtid.  

I Umeå har vi invigt vårt servicecenter och är redo att leverera restaurerade och renoverade moduler. Vi är så nöjda med resultatet på en sänkning på 60 procent av CO2-avtrycket jämfört med en referensbyggnad. Servicecentret består av en stor verkstadsdel i trä och nio restaurerade moduler som bildar kontor på 300 kvadratmeter. En stor satsning i en region som har vuxit kraftigt för Algeco under de senaste åren. Med den nya anläggningen hoppas vi växa än mer i regionen framöver.

Vi är också stolta över att har mottagit Silver i EcoVadis som en del av Algeco Nordics. Vi placerade oss därmed bland de 15 översta procenten i världen vad gäller hållbarhet. Inför året höjde dessutom EcoVadis krav, vilket gör oss än mer stolta över vårt betyg.

Som sagt, på Algeco nöjer vi oss inte bara med att värnar om rättvisa och inkludering i allt vi gör. Vi vill veta om vi lever upp till våra kärnvärden. I samband med internationella kvinnodagen bjöd vi därför in samtliga kvinnliga anställda för att diskutera vad vi gör idag – och vad vi kan göra bättre framöver. En anonym enkätundersökning gjordes för att se status kring dessa områden. Där fick vi förutom höga betyg kring trivsel också exempel på tre fokusområden att jobba vidare på. Dessa löd; Lyfta fram kvinnliga anställda, mer arbetsrelaterad internutbildning och fler teambuilding-aktiviteter.

Vad kan vi se fram emot under fortsättningen av 2024?

En fortsatt hög aktivitet inom alla våra produktområden. Med ännu mer fokus på norra Sverige, nu när vi etablerat vårt servicecenter i Umeå. Tills dess vill vi passa på att hälsa dig en trevlig sommar. 


Har behov av modulbyggnader, containrar eller arbetsbodar under eller efter sommaren? Tveka inte att höra av dig!