Algeco hjälper till att förvandla Helsingborg

I sommar är Helsingborg staden att hänga i. Inte bara för den mysiga citykärnan med närhet till såväl hav som grönska. Här arrangeras också H22 City Expo – som sätter smarta innovationer och den hållbara staden i fokus.

Det väntas en stor stads- och folkfest i Helsingborg i sommar. Under 35 dagar, mellan den 30 maj och 3 juli, får besökarna uppleva och upptäcka hur smarta innovationer frodas i staden – och hur containrar kan användas.
Till den stora stadsmässan levererar Algeco alltifrån kiosker till kyl- och frysutrymmen.
– Containrar passar perfekt tack vare att vi kan få dem byggda och inredda precis som vi vill. Sedan har vi haft ett grymt bra samarbete med Algeco. De är lyhörda, hjälpsamma och har varit med på noterna från start, säger Anders Eriksson.

Anders har fungerat som en spindel i nätet genom projektet och agerat konsult åt Ikea, som står bakom beställningarna.
– Vid Oceanhamnen står ett gammalt kaffemagasin där några av containrarna används som kylar och frysar. Där står också kioskcontainrar med plats för catering och glassförsäljning, säger han och fortsätter berätta om bostadsprojektet Drottninghög, som också rymmer produkter från Algeco:
– Området kallas Do More Market, en marknadsplats på 8 500 kvadratmeter där det kommer att odlas och hållas marknader.

Anette Olofsson, säljare på Algeco, berättar om containrarna som har levererats till Drottninghög – och som kommer stå där i ett långtidsprojekt.
– Det är gamla containrar som har stått hos kunden under en lång tid. Nu har vi överöst dem med kärlek och färg för att de ska passa in, både till H22-utställningen och i Drottninghög som område. Tanken är att de ska stå där länge. Ett fantastiskt roligt projekt att vara delaktiga i, säger hon.