Algeco löste utrymmesbrist på Kolmårdens djurpark

Varje sommar besöker fler än 700 000 människor Kolmårdens djurpark, strax nordost om Norrköping. Då krävs mängder av olika lokaler, som omklädningsrum, restauranger och mötesrum. En av de senaste etableringarna levererades i somras – 18 bodar från Algeco.

Kolmårdens djurpark är Nordens största i sitt slag och en av Sveriges mest besökta destinationer. I den stora upplevelsearenan samsas drygt 60 olika djurarter med uppvisningsshower, åk­attraktioner och restauranger. Något som också innebär mängder av byggnader på området.

Under årens lopp har Algeco levererat flera containerlösningar till olika kortvariga event och när det var dags för en bodetablering i somras inleddes ett nytt samarbete.

– Vi tog första kontakten i ­september förra året och sedan hade vi en bra dialog med ­Algeco hela vägen, säger Emil Nilsson, ­projektledare på Parks & Resorts, som äger och driver Kolmården. 

– Vanligtvis när vi ­använder oss av bodar är det till kortare projekt. Nu har vi fått tillfälligt bygglov i tre år och att det tog så lång tid att få dem på plats beror till stor del på att det blev ett bygglovsärende med långa handläggningstider, fortsätter han.

Leveransen av bodarna skedde mitt under högsommaren, vilket också är den mest intensiva och välbesökta perioden i djurparken. 

– Egentligen är det en ganska ­dålig tid för sådana här projekt när det är så enormt mycket trafik i parken. Men just de här etablerades på ett så kallat ”backstage”-område med begränsad åtkomst.

– Allt med leveransen flöt på bra, utan några som helst ­bekymmer. Och vi fick snabb återkoppling ­kontinuerligt under ­projektets gång, säger Emil Nilsson.


Är du i behov av en bod- eller containerlösning?

Kontakta någon av våra säljare, så leder de dig genom hela processen.