Containrar del i stor arenasatsning för allsvenska nykomlingen

I år har Västerås SK gjort comeback i fotbollsallsvenskan efter 26 år utanför finrummet. Till säsongsstarten har nykomlingen gjort en stor satsning på att fräscha upp hemmaborgen Hitachi Energy Arena. Bland annat genom sex containrar från Algeco.

– Det blir en väldigt mycket trevligare inramning än tidigare, säger klubbchefen Patrik Lundstedt.

Efter fjolårets succésäsong i fotbollens superettan är Västerås SK återigen ett lag på den allra högsta nivån. Sedan senast det begav sig har mycket hänt inom elitfotbollen. Mängder av nya arenor har byggts eller upprustats och såväl mediabevakningen som publiksnittet har skjutit i höjden. År 1997 hade exempelvis allsvenskan ett snitt på 5546, vilket nu i stort sett har dubblerats.

Inför comebacksäsongen har Västerås SK därför satsat hårt på att göra Hitachi Energy Arena mer modern och åskådarvänlig.

– Vi har haft en ganska, jag vill inte säga tråkig, utan snarare kal arena tidigare. Nu har vi gjort en hel del förändringar för att skapa en bättre upplevelse för alla som kommer hit under säsongen, säger Patrik Lundstedt.

Han nämner bland annat en ny ståplatsläktare som ska rymma 2000 personer, och en ny familjeläktare. Satsningar som innebär att maxkapaciteten ökar från 6500 till cirka 9000 åskådare. Vilket också innebär utmaningar.

– Från sommaren och framåt hade vi många välbesökta matcher redan förra året. Och vi både vill och förväntar oss att det kommer ännu fler i år. Då kände vi att flödena behövde förändras för att folk inte skulle behöva köa till kiosker och liknande.

De funderade på lite olika lösningar, men kom ganska snabbt fram till att de ville ha containrar.

– Vi hade sett det på andra event tidigare och upplevde att det fungerade bra. Det är fördelaktigt kostnadsmässigt, samtidigt som det blir enhetligt, snyggt och funktionellt.

Sagt och gjort. Västerås SK kontaktade Algeco, och nu står sex svarta containrar på arenaområdet.

Fem av dem är kiosker och en är till för funktionärerna.

– Det har varit kul att se hela arenan växa fram under vintern. Och jag blev positivt överraskad när containrarna kom på plats. De är väldigt snygga måste jag säga och smälter in i den övriga omgivningen. Jag tror också våra gäster kommer att uppskatta dem.

Hur ser förväntningarna ut för säsongen?

– De var väldigt höga vad gäller arena, värdskap och publik. Det är ett stort fotbollsintresse i staden och vi förväntar oss också många bortasupportrar, som får uppleva väldigt mycket trevligare inramning än tidigare.

– Sportsligt sett så är målet självklart att som nykomling hänga kvar och få spela i allsvenskan även under 2025. Vi har överraskat lite grann under försäsongen och hoppas kunna stå upp bra även i seriespelet, avslutar Patrik Lundstedt.

Västerås SK Fotboll

•  Är en del av flersektionsföreningen Västerås SK, som grundades år 1904.

•  Årets säsong blir den femte allsvenska i klubbens historia. Tidigare gånger var 1955/56, 1956/57, 1978 och 1997.

•  VSK Fotboll spelar på Hitachi Energy Arena som från och med i år tar omkring 9 000 åskådare.

•  Daniel Majstorovic, Pontus Kåmark, Jonny Rödlund och landslagets nuvarande lagkapten Victor Nilsson Lindelöf är bara några av de fotbollsprofiler som har burit VSK:s grönvita tröja genom åren.


Har du behov av en container till ditt event?

Kolla in vårt stora produktutbud.

Vill du komma direkt till en säljare? Klicka här!