Glascontainern gjorde succé bland sprintstjärnorna

I februari 2021 arrangerade Ulricehamn världscupen i skidsprint. På plats fanns några av världens bästa skidåkare – och två glascontainrar. En för speakern och en för de som skötte tekniken.

Vid företagsevent och sportarrangemang är Algecos produkter populära. För ett drygt år sedan bjöds det på spännande längdskidtävlingar på Lassalyckan i Ulricehamn. Med i startfältet fanns världsstjärnor som Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Oskar Svensson – för att nämna några.
Alldeles intill målrakan satt tävlingens speaker i en glascontainer från Algeco.
– Det var väldigt uppskattat. En speaker vill kunna se hela upploppet och ta del av arenan. Det passade glascontainern utmärkt till, säger Henrik Svensson, som ansvarade för logistiken under Ulricehamn Ski Event.

Det var tredje året som världscupen hälsade på i Ulricehamn. Tyvärr innebar pandemin att arrangörerna inte kunde välkomna publik till arenan.
– Det blev bra ändå. Vi får alltid höga betyg från såväl deltagare som folk runt omkring. I december 2023 är det planlagt att Ulricehamn ska stå som värd igen. Då är behovet av en glascontainer förmodligen lika stort, säger Henrik.

Det var varken den första eller sista gången som Henrik valde lösningar från Algeco. Till vardags arbetar han som platschef på Renta i Borås.
– Vi har en jättefin relation och känner till varandra väl. Leveransen till skideventet sköttes fantastiskt bra. Det var klockrent för det här ändamålet.
– Även på mina tidigare arbetsplatser har jag arbetat med Algeco där vi har hyrt in containrar.

Glascontainern blev en fullträff. Likaså resultatet för våra svenska skidstjärnor. Både Oskar Svensson och Maja Dahlqvist vann sina finaler i de individuella sprinttävlingarna.