Kville Biljards gäster kan njuta i solen – tack vare containerlösning från Algeco

Runt Kvilletorget på Hisingen är det fullt av liv, restauranger och affärer. Sedan ett par somrar tillbaka står även en container där – mitt på torget. Ett sätt för Kville Biljard att bredda sitt erbjudande.
– Det är väldigt populärt. Vi serverar all mat och dryck från menyn för de som vill sitta utomhus i solskenet, säger Shari Ravan.

Han öppnade Kville Biljard redan i mitten av 1990-talet. Som namnet avslöjar är lokalen fylld av biljardbord. Men gästerna kan även kasta pil, spela shuffleboard, arkadspel och njuta av mat och dryck.
För fem–sex år sedan fick ägaren Shari Ravan idén om att ställa en matvagn på torget utanför lokalen. Det för att kunna erbjuda allt från menyn utomhus i solen.
– Jag hittade ingen som var anpassad för att servera alkohol. Jag berättade om mina planer för en kompis, som tipsade mig om Algecos containrar, säger han.

– Första året, innan pandemin slog till, var det tyvärr en dålig sommar med få soldagar. Däremot blev det fantastiskt året därpå. Jag gissar att allt fler ville sitta utomhus med tanke på smittorisken inne. I fjol visade vi fotbolls-EM på storbildsskärm och det blev en succé.

Att han valde Algecos containerlösning är han nöjd med än i dag.
– Det har fungerat jättebra och Algeco förstod behovet direkt. De har varit trevliga och tillmötesgående hela tiden. Nu är planen att fortsätta med konceptet.