Lyxig mässkänsla med tre glascontainrar

Under Elmia Lastbil stack en monter ut lite extra. Inte bara för att Hiab visade upp världens första eldrivna påhängstruck. Dessutom förstärkte tre inhyrda glascontainrar från Algeco den lyxiga framtoningen i den stora montern.
– Det var väldigt lyckat och uppskattat, säger Kalle Ljungberg, projektledare på Ohana Stockholm, som ansvarade för montern åt Hiab.

Skisserna på montern inleddes redan innan pandemin. Tanken var först att Hiab skulle köpa in vanliga containrar, men när väl pandemin var över och det var dags för mässa hade förutsättningarna ändrats. Vilket skulle visa sig bli ett lyckokast.
– Att köpa in fem containrar blev ohållbart, med prisökningar och de specialmått vi behövde. Då slog det oss att: ”Varför inte hyra snygga, färdiga containrar i stället för att köpa fraktcontainrar?”, säger Kalle Ljungberg.

De kontaktade Algeco som hade precis det Ohana var ute efter till Hiabs stora mässmonter.
– Vi fick ändra lite i skisserna, men montern kom ändå att bestå av containrar och lastpallar som passade in i byggmiljön. Samtidigt ville vi få en lite lyxigare framtoning och det här blev väldigt mycket fräschare än om vi hade köpt och målat om fraktcontainrar.
– Dessutom blev det billigare och bättre ur ett hållbarhetsperspektiv.

Modulerna var placerade i två våningar, där de två på bottenplan innehöll servicecenter respektive demovisning medan det andra etaget agerade vip-avdelning.
– En av de saker som var bäst med montern var just den övre containern som var ett bra skyltfönster. Där arrangerades möten med toppnamn, som var privata men ändå publika.
– Att montern var så pass hög gav också stor dragningskraft och gjorde att montern syntes från alla håll.

Kalle Ljungberg hyllar också samarbetet med Algeco.
– Allt var väldigt lyckat och uppskattat från alla. Det var också smidigt att Algeco hjälpte till med hela leveransen, till och från mässan. Hela paketlösningen var utmärkt, vi är jättenöjda!

Vill du veta mer om detta eller andra projekt? Sänd oss ett mail!