Moduler blev textilslöjdslokaler – och löste akut problem

När Kumla skola i Tyresö moderniseras krävs tillfälliga klassrum för textilslöjden. Och det snabbt. Lösningen blev moduler från Algeco och lokalerna gör succé.

– Lärarna är så nöjda att de inte vill flytta tillbaka till de ordinarie klassrummen, säger Caroline Abrahamsson, projektledare i Tyresö kommun.

Sommaren 2023 inleddes en stor renovering av Kumla skola, en kommunal grundskola med drygt 700 elever. Det innebär många tillfälliga lösningar under det kommande läsåret. Bland annat för textilslöjden, där behovet av nya klassrum blev akut.

– Vi beslutade oss för att upphandla moduler, vilket var första gången för mig. Algeco vann upphandlingen och därefter var de väldigt lösningsorienterade. Vilka frågor jag än hade som novis fick jag bra hjälp, säger Caroline Abrahamsson.

De två klassrummen skulle stå färdiga direkt efter sommaren. Vilket var en utmaning.

– Det var otroligt tajt om tid. Med tanke på ­ombyggnationen av övriga skolan och all logistik kring det hade vi bara ett litet fönster där vi kunde få till transporten. Men det löste sig riktigt bra, tack vare ett bra samarbete mellan alla inblandade parter, säger Caroline Abrahamsson.

– En annan utmaning var det invändiga, hur vi skulle få plats med möblerna och få till ­tillgängligheten. Även det löste vi ­tillsammans.

Medan den tidigare textilslöjdssalen under renoveringen används som provisorisk matsal fick lärarna nycklarna till de nya klassrummen lagom till skolstarten.

Den nyrenoverade skolan ska stå klar senast 2025, men de tillfälliga modulerna från Algeco ska endast vara kvar fram till sommaren 2024. 

– Jag är väldigt nöjd med leveransen, precis som lärarna också är. De är så nöjda att de inte vill gå tillbaka till de ordinarie lokalerna, säger Caroline.


Är du i behov av moduler?

Kontakta någon av våra säljare, så leder de dig genom hela processen.