Modulerna vid Notre-Dame

Vad som tog 200 år att bygga klart brann ned på bara några timmar. Våren 2019 stod Notre-Dame i lågor. Fem år senare är planen att katedralen ska återinvigas – efter en enorm restaurering. Där Algeco är en bidragande part.

Många befarade att Notre-Dame var förstörd för alltid när branden bröt ut den 15 april 2019. 

Den ikoniska byggnaden, som årligen besöks av omkring 13 miljoner turister, stod i brand och det dröjde 15 timmar innan den var släckt. En halvtimme till och katedralen hade varit ett minne blott.

Efter släckningsarbetet dröjde det inte lång tid innan den franske presidenten Emmanuel Macron meddelade att katedralen ska återuppbyggas. 

Och det görs bland annat med hjälp av Algeco.

– Det är en stor stolthet för Algeco att vara involverat i det här projektet. Vi är medvetna om vikten av uppdraget, som syftar till att välkomna alla som dagligen arbetar med att återuppbygga den magnifika katedralen, säger Alexis Salmon Legagneur, vd på Algeco Frankrike.

Algecos leverans har innefattat 228 modernt utrustade moduler. Det är alltifrån sanitära utrymmen och omklädningsrum till matsalar, mötesrum och kontor där byggarbetarna kan trivas. Utöver att transportera, konfigurera och installera modulerna fick Algeco även i uppdrag att utföra alla arbeten för bland annat vvs, el och ventilation.

Etableringen av modulerna skedde på rekordtid. Det tog endast 15 dagar innan de stod på plats. 

– Vi var tvungna att leverera snabbt i och med att Notre-Dame ska återställas till sitt ursprungliga skick redan våren 2024, säger Philippe Lejeune, kommersiell direktör.

– Kunden har fått en nyckelfärdig leverans, helt anpassad för att ge byggarbetarna bästa möjliga förutsättningar att återuppbygga den magnifika katedralen, i hjärtat av Paris.


Är du i behov av moduler?

Kontakta någon av våra säljare, så leder de dig genom hela processen.