Race of Champions samlade storstjärnor och glascontainrar

Vad har Algeco gemensamt med Sebastian Vettel och Sebastien Loeb? Tro det eller ej – men i januari deltog de i samma motorsportarrangemang.

Race of Champions må inte vara förarnas viktigaste och mest prestigefyllda racingtävling. Trots det lockar evenemanget legendarer som Sebastien Loeb, Travis Pastrana, David Coulthard, Sebastian Vettel och Petter Solberg som i tajta, spektakulära utslagsheat bjuder publiken på show.

Inför 2022 teamade Race of Champions-organisationen ihop med Pite Havsbad. Sedan dess ska racet årligen köras på en specialdesignad isbana i Piteå. Framgången har blivit ett faktum – och för att arrangera ett bra event krävs duktiga leverantörer. Bland dem finns Cramo, som i sin tur vände sig till Algeco för att hitta lösningar.
– Konceptet passar oss och vår bransch, inte minst med att hjälpa till vid uppbyggnad av eventet, säger Roger Brännström, säljare på Cramo, och berättar hur han involverade Algeco:
– Det ställdes höga krav på hur det skulle se ut. Ett av våra uppdrag var att se till att tv-team, press och media fick rätt utrustning och förutsättningar. Då kontaktade jag Algeco för att hyra in deras glascontainrar. Tillsammans hittade vi en bra lösning som bidrog till succén.

Tävlingen tv-sändes över hela världen. När helgen var över hade svenske rallycrosstjärnan Mattias Ekström säkrat guldet efter att ha vunnit finalheatet mot formel 1-föraren Mick Schumacher. På sin väg till finalen slog svensken ut Thierry Neuville, Johan Kristoffersson och Travis Pastrana.

Vid sidan av huvudtävlingen kördes även en kändisklass för svenskar, där bland andra Ingemar Stenmark deltog. Sin stora snövana till trots körde Ingemar ur och välte sin bil. Som tur var klev han ur bilen oskadd.

Vill du veta mer om detta eller andra projekt? Sänd oss ett mail!