Två isolerade Algeco-containrar till Boliden

Algecos allt större etablering i Umeå börjar ge ordentlig frukt. I somras levererades två nya isolerade containrar till gruvgiganten Boliden.

De två containrarna ska framför allt användas till att inhysa tvättutrustning för lastmaskiner och lastbilar.
– Vi hade därför som krav att de skulle vara isolerade och ha värme. Vi gick ut med en förfrågan och Algeco vann upphandlingen, säger Gustav Israelsson, samordningsansvarig för demontering och sanering på Boliden Rönnskär.

En anledning var den snabba leveranstiden.
– Vi var i behov av att få hit containrarna för att börja använda dem i verksamheten. Tyvärr kom vår stora brand i vägen, vilket gjorde att det blev förseningar.

Det var i mitten av juni som elektrolysverket vid Rönnskär, ett av Bolidens största anläggningar, eldhärjades svårt. Det innebar ett ökat behov av lokaler, som i sin tur ledde till ytterligare beställning av en Algeco-container.
– Vi köpte nyss en 20-fotscontainer och det var helt kopplat till branden. Den kom på bara någon dag, vilket var perfekt då det var relativt akut för oss.

År 2019 anställdes den första medarbetaren för Algeco i Umeå. Nu är teamet fem personer stort och här erbjuder företaget såväl containrar som bodar och moduler. Och den kraftigt ökade närvaron spelar stor roll för regionen, menar Algecos säljare Mattias Karlsson.
– Det är en stor vinning. Från kundernas perspektiv, men också hållbarhetsmässigt. Det går mycket snabbare att leverera, samtidigt som det blir kortare transporter. Dessutom kan vi kundanpassa containrarna här uppe, helt utifrån kundens önskemål, säger han.

Vill du veta mer om detta eller andra projekt? Sänd oss ett mail!