Nu är Nyköping 19 toppmoduler rikare: ”Mycket nöjd”

Att Nordic High Class är en populär modulmodell råder det inga tvivel om. Det var också med den som Algeco vann upphandling om att få leverera skollokaler till Långsättersskolan i Nyköpings kommun.
– Jag är mycket nöjd med slutresultatet och har bara fått positiva signaler från personalen som arbetar i lokalerna, säger Michael Irevång, teknisk förvaltare på Kommunfastigheter i Nyköping.

Till höstterminens start stod 19 moduler, fördelade på två plan, färdiga ute på Arnö i Nyköping.
Kommunen var i behov av fler klassrum och då var moduler ett bra alternativ. Särskilt eftersom behovet bara kommer att finnas under en begränsad tidsperiod om fem–tio år, säger Michael Irevång.

Det finns många fördelar med modulbyggnader. Bland de främsta är att de går snabbt att etablera. Så var även fallet i Nyköping.
– Algeco överraskade oss med att kunna leverera de färdiga skolmodulerna 14 dagar tidigare än utsatt datum för slutbesiktning. Det medförde att vi kunde börja iordningställandet av lokalerna invändigt mycket tidigare än förväntat. Dessutom i lugn och ro innan eleverna skulle komma, utan någon stress.

Nordic High Class tillhör toppskiktet av marknadens moderna modulalternativ. Det är en modell med miljö, funktion och trivsel i fokus. Den har generösa glaspartier, snygg fasad och passar alldeles ypperligt som skola eller förskola – men även som kontor. I leveransen till Nyköping var den bland annat utrustad med hiss och vattenburen värme, som drivs med en värmepump. Modulbyggnaden klarar således samtliga gällande BBR-krav som finns i dag med god marginal.
– Det är bra och ljusa lokaler som håller en hög standard vad gäller inomhusmiljö, energieffektivitet och tillgänglighet, säger Michael och ger sin bild av leverantören:
– Algeco har varit lyhörda och förstående under hela processen. Som projektledare är jag mycket nöjd med slutresultatet och har bara fått positiva signaler från personalen som arbetar i lokalerna.

Vill du veta mer?  Kontakta oss här!