Algeco satsar på kvalitet: ”Ska genomsyra hela organisationen”

Algeco har en ny Quality Manager. Det är Daniel Ritscher som får förtroendet att från och med nu ta över och leda kvalitetsarbetet i företaget. Och han tar sig an utmaningen med tillförsikt.
– Det har gått snabbt för Algeco. Nu bygger vi vidare på den kvalitetskultur som ska genomsyra hela organisationen, säger han.

Algeco har alltid haft stort fokus på kvalitet i verksamheten. Nu tar Daniel Ritscher över arbetet i en renodlad roll som Quality Manager.
Precis som Timmy Grape, Head of Depots and Operational Excellence, kommer Daniel senast från läkemedelsföretaget Fresenius Kabi. Där arbetade han som kvalitetsingenjör.
– Jag bestämde mig i princip direkt när Algeco tog kontakt. Det är en liknande roll som jag har haft, men nu ska jag forma kvalitetsledningssystem snarare än att förvalta arbetet. Det blir nog den stora skillnaden och det ska bli jättekul, säger han.

Ett ansvarsområde blir att arbeta med och upprätthålla de ISO-certifikat som Algeco säkrade under slutet av 2022.
– Det är intressant att leta och jobba med störningar för att sedan hitta åtgärder till dem. Dels att förhindra dem, dels att få en tydlighet i arbetet. Finns det kvalitetsledningssystem och dokumentation är det tydligt vad vi håller på med.

Även om Daniel har gott om erfarenhet kommer han till en, för honom, ny bransch.
– Det var det som triggade mig, liksom att det är en nyinrättad tjänst. Jag är säker på att ett bra kvalitetsarbete kommer att ge positiv effekt, säger Daniel.

Vad gör du helst på fritiden?
– Eftersom mitt arbete är ganska administrativt gillar jag att koppla av genom att komma ut i vildmarken och utmana mig själv. Sedan tycker jag om gaming, följer e-sport och spelar med min son. Alltifrån strategispel till first-person shooter, säger Daniel.

För mer info kontakta Daniel: +46 8 400 140 15 daniel.ritscher@algeco.com